preskoči na sadržaj
Vijesti

DRŽAVNO NATJECANJE U ZNANJU NJEMAČKOGA JEZIKA 2017. Sveti Martin na Muri, 5. – 7. travnja 2017.

OSNOVNA ŠKOLA Sveti Martin na Muri, Life Class Terme Sveti Martin

Od 5. do 7. travnja 2017. godine u Svetom Martinu na Muri održano je 24. Državno natjecanje iz njemačkoga jezika za 60 učenika osnovnih i srednjih škola koji su ostvarili najbolje rezultate na županijskoj razini natjecanja. Svečanim programom koji se održao u kongresnoj dvorani hotela Spa&Golfer Terme Sveti Martin, otvoreno je državno natjecanje kako iz njemačkoga tako i iz engleskoga jezika, a sam ispit iz njemačkoga jezika je bio organiziran u OŠ Sv. Martin na Muri.


 

Skup je pozdravio u ime Ministarstva znanosti i obrazovanja državni tajnik, mr.sc. Hrvoje Šlezak, te predstavnici Državnog povjerenstva koji su naglasili u svojim pozdravnim govorima važnost učenja stranih jezika u suvremenom svijetu globalizacije.

Ponosni smo što je naša Maja Jušić, učenica 3. c razreda, (s osvojenim 1. mjestom u županiji Grad Zagreb), u pratnji svoje mentorice Ljubice Maljković, prof. savjetnice, predstavljala našu školu na tom natjecanju, osvojivši zavidno 4. mjesto u kategoriji II, lista B u konkurenciji gimnazija i srednjih strukovnih škola.

Osim sudjelovanja u natjecanju, sudionici su imali priliku razgledati okolicu vozeći se vlakićem do starog mlina i uživati u prekrasnoj prirodi najsjevernijeg dijela Republike Hrvatske, degustirajući međimurske specijalitete koje su pripremili gostoljubivi, srdačni, spontani i kreativni domaćini OŠ Sv. Martin na Muri.

Posebno treba istaknuti moderan bazenski kompleks hotela, koji su sudionici mogli razgledati i u njemu uživati. Koncept tog bazenskog kompleksa temelji na elementima antropozofske filozofije dr. Rudolfa Steinera koja predstavlja izvor kvalitetnog življenja, zdravlja i potpune ravnoteže tijela, duha i uma.

 U jeziku i njegovu poučavanju uživa se sporo i dugotrajno. Sve što morate je uživati i dati sve od sebe. Budite najbolji što možete biti. Jeziku je to dovoljno da vam otvori vrata. (Kristijan Novak)

Čestitamo našoj Maji uz želju za daljnjim uspjesima tijekom školovanja!

Respekt und Glückwunsch winkPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marija Gudelj   datum: 10. 4. 2017.

Oglasna ploča

Kalendar
« Lipanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događajiKorisni linkovi
E-learning alati
 • Tečajevi


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju