preskoči na sadržaj
Popis projekata

HEUREKA

SSA – TC (Sector Skills Alliances for Tourism and Catering)

E.S.C.O.T.  (European Scientific Committe on Thermalism)

GASTRO

AEHT

AEHT - CHRISTMAS IN EUROPE

SKILLS@WORK

SUNCOKRET

LEONARDO

TERENSKA NASTAVA ZA NULA KUNA

CHRISTMAS IN EUROPE

PROJEKTI U NASTAVI 2012.:

"DOBROVOLJNO ROPSTVO"

"ŽENE"

OBIČAJI USKRSNOG VREMENA

POSJET AZILU ZA ŽIVOTINJE DUMOVEC

SURADNJA HTŠ I BELGIJSKE ŠKOLE KTA WEMMEL

CORE-VET Analiza razultata Projektnog dana - profesori.pdf
 Clanak PASCH (1).docx
 PRVA PJESMARICA TOLERANCIJE.ppsx

HEUREKA

         Projekt Heureka

 

U projektu sudjeluju: Gospodarska škola Varaždin ( nositelj projekta ), I. gimnazija Split i Hotelijersko-turistička škola u Zagrebu. Projekt se financira bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna Republike Hrvatske, a trajanje projekta je 12 mjeseci. Stručne skupine radit će na izradi novih kurikuluma izbornih predmeta: informatika, matematika s informatikom i geografija s informatikom.

Članice stručnih skupina za izradu novih kurikuluma su profesorice:

Tomislava Pešušić – matematika
Ksenija jerić Antoljak – informatika
Sibela Petrinić – geografija

Ravnateljica mr.sc. Marija Rašan Križanac je odgovorna za provedbu projekta u Hotelijersko-turističkoj školi u Zagrebu kao i za diseminaciju, a pedagoginja Maja Kralj Stančec, u suradnji sa psihologinjama iz partnerskih škola, za izradu i provedbu ankete za učenike i nastavnike, te za evaluaciju kurikuluma novih fakultativnih predmeta.

SSA – TC

      SSA – TC

 

Sector Skills Alliances for Tourism and Catering  (SSA – TC) je dvogodišnji pilot projekt, započet u siječnju 2013. godine te dovršen u ožujku 2015., s ciljem kreiranja zajedničkog  inovativnog  kurikuluma u području turizma i ugostiteljstva kojim bi se mogle prevladati sadašnje poteškoće i nedostatci u obrazovanju za područje turizma i ugostiteljstva. Tijekom projekta razvijen je  novi zajednički kurikulum, stvaranjem zajedničke obrazovne ICT platforme koja odražava promjenjive turističke potrebe i dostupna je u formi e-obrazovanja svim dionicima projekta i šire diljem Europe. U projektu je sudjelovalo deset predstavnika različitih europskih institucija koje su, svaka na svoj način,uključene u proces obrazovanja za potrebe turizma i ugostiteljstva: Grŵp Llandrillo-Menai (Velika Britanija), Eurhodip, Association Internationale Sans But Llucratif (Belgija), Hotelijersko-turistička škola u Zagrebu (Hrvatska), Pohjois-Karjalan Ammattiopisto Joensuu Palvelut (Finska), Arbeit und Leben Hamburg e. V. (Njemačka), Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (Mađarska), Scuola Alberghiera e di Ristorazione di Serramazzoni (Italija), Sociedade Portuguesa de Inovação - Consultadoria Empresarial e Fomento da Inovação, S.A (Portugal), Mersin Universitesi, Turizm Uygulama ve Araştırma Merkezi (Turska) te British Institute of Innkeepers Awarding Body.

(više u prilogu)

Priloženi dokumenti:
Sector Skills Alliances.pdf

E.S.C.O.T. (European Scientific Committe on Thermalism

Ove se školske godine Hotelijersko turistička škola uključila u europski projekt 'Guide to the European Health Resorts' u organizaciji E.S.C.O.T.  (European Scientific Committe on Thermalism), u kojem sudjeluje 238 srednjih škola iz 11 europskih zemalja.Od nekoliko predloženih opcija, mi smo se odlučili uključiti s temom „Škola i zdravstveni turizam“ s naglaskom na toplice i lječilišta. Zadatak je predstaviti  termalna lječilišta na našem području i usporediti ih s ostalim zemljama koje su u projektu, a konačan cilj je izrada zajedničkog vodiča  pod naslovom 'Guide to the European Health Resorts' Za početak smo predstavili našu školu, a s obzirom na opseg projekta, pred nama je još čitav niz zadataka. Zahvaljujući ovom projektu, naša škola je predstavljena na web-u  E.S.C.O.T.-a, osvojivši time svojih prvih 100 bodova.

Voditelj projekta: Jasna Nikolić, prof.

U projekt su uključeni učenici 3. I  4. razreda, te profesori: Antoljak Ksenija, Barbarić Gabrijela, Lež-Drnjević Ljiljana, Mikulec Anica,  Popović Ana, Šurina Martina i Vrbanac Ljiljana.

GASTRO 2010

Ove se godine 30, jubilarni, Gastro održao u gradu Vinkovcima, 28.03.2010.- 31.03.2010. Učenici naše škole natjecali su se u hotelijersko- turističkim disciplinama i postigli vrlo dobre rezultate.

U disciplini Poslovanje recepcije hotela natjecala se učenica Ana Buhin i osvojila prvo mjesto.

U disciplini Poslovanje putničke agencije natjecala se učenica Karla Roso i osvojila šesto mjesto.

U disciplini Predstavljanje turističkog mjesta natjecao se učenik Matija Mitak i osvojio drugo mjesto.

Učenici 4.e razreda, Nikol Pavun, Ivana Klepo, Maja Subotić, Karla Roso i Matija Mitak, pridonijeli su ovom jubilarnom Gastru skečevima u kojima su pokazali naučene vještine iz struke i stranog jezika u okviru CLIL programa. Skečevi su bili na programu svaku večer, što je ujedno i prvi puta da se takav način rada prikazuje na Gastru.

AEHTA 2010

Hrvatske škole-članice AEHT-e mogu uistinu biti zadovoljne rezultatima 23. godišnje konferencije u Lisabonu, jer su učenice-predstavnice triju hrvatskih škola osvojile medalje na ovako važnom europskom natjecanju.

Eva Kostić, učenica Turističke i ugostiteljske škole iz Dubrovnika, osvojila je srebrnu medalju u disciplini turističkog menadžmenta, pod mentorstvom profesora: Ivane Ljubimir i Nedjeljka Jančića.

U disciplini predstavljanja turističke destinacije hrvatske su predstavnice osvojile dvije medalje: Željka Klisarić, učenica Turističko-ugostiteljske škole iz Šibenika, osvojila je zlatnu medalju (profesori-mentori: Božena Bralić i Milena Knez), 

Klari Lešković, učenici Hotelijersko-turističke škole iz Zagreba, dodijeljena srebrna medalja u istoj kategoriji (profesori-mentori: Sandra Zonjić i Sandra Novaković Mihailica).

Također i iskustva ostalih naših natjecateljica govore u prilog kvalitetnom obrazovanju u struci i dobroj pripremljenosti za natjecanje

Priloženi dokumenti:
Godišnja konferencija AEHT.pdf

TERENSKA NASTAVA ZA NULA KUNA

Tema I: PLANINSKI TURIZAM

Itinerair: Sastanak i polazak u 9h s Dolja. Planinarskom stazom broj 14 od Dolja do doma Željezničar pri vrhu Medvednice. Predviđeno trajanje uspona 3 sata.

Kapelica Majka Božja kraljica Hrvata. Predviđeno vrijeme za razgledavanje i zadatke 40-60 minuta.

Obilazak Župnog dvora i apartmanskog objekta Snježna kraljica. Predviđeno trajanje 40 minuta

Činovnička livada, odmor . Predviđeno trajanje 30 minuta.

Obilazak skijaških staza, tornja i vidikovca. Predviđeno trajanje 60 minuta.

Odlazak do Tomislavovog doma i razgledavanje hotela uz stručno vodstvo.  Predviđeno vrijeme trajanja 60 - 90 minuta.

Odmor do polaska autobusa. (17 h)

 

Zadaci: proći pješačkom stazom i bilježiti biljni i životinjski svijet. Obići sljemensku kapelicu i popisati arhitekte i umjetnike koji su sudjelovali u njenoj izgradnji. Bilježenje položaja skijaških staza te podataka o njihovim duljinama i težinama. Razgledavanje objekta Snježna kraljica (uz stručno vodstva) i hotela Tomislavov dom (uz stručno vodstvo).  Pogledati s Vidikovca Hrvatsko Zagorje i uočiti poučnu stazu koja je spušta po sjevernim padinama Medvednice.

Korelacija: geografija, vjeronauk, organizacija poslovanja poduzeća, povijest umjetnosti, tjelesni odgoj

Ciljevi: uspješno proći jednom od mnogobrojnih planinarskih staza Medvednice, upoznati biljni svijet Zagrebačke gore, upoznati neke od mogućnosti koje pruža planinski turizam, upoznati hotelske objekte i mogućnosti razvoja kongresnog turizma, izletničkog turizma, vjerskog turizma, upoznavanje s pravilima ponašanja u cilju vlastite sigurnosti  u planini te sigurnosti potencijalne grupe turista, razvijanje vjere u sebe, stjecanje samopouzdanja, samopoštovanja i socijalne interakcije sa svojim kolegama i potencijalnim turistima.

Kompetencije: objektivna procjena vlastitih psihofizičkih sposobnosti, procjena objekta (za koju vrstu turizma je opremljen: zdravstveni, kongresni…), osmišljanje turističke ponude za područje Medvednice.

Upute za učenike:

-na mjesto polaska doći na vrijeme (koju minutu prije 9 sati)

-ponijeti olovku i bilježnicu, tko ima neka ponese i fotografski aparat

- obuti planinarske cipele ili čvrste tenisice

-u slučaju loše vremenske prognoze ponijeti kišne kabanice

-obući slojevitu odjeću (voditi računa o temperaturnim razlikama, preporuka je da se ponese i kapa)

-ponijeti bočicu s vodom i sendvič, energetsku pločicu

Pješačenje od Dolja do vrha Medvednice trajat će cca 3 sata uz nekoliko stanki po 2-3 minute i jednom od 15 minuta). Na vrhu Medvednice također se moramo pridržavati dogovorenog vremena za obavljanje zadataka kako bismo do polaska autobusa u 17 sati obavili sve predviđene zadatke.

Organizator i provoditelj projekta: Gordana Lukačić, prof

CHRISTMAS IN EUROPE

- Božić u Europi -

Ponta Delgada, Sao Miguel, Azorsko otočje, Portugal

02.-08. prosinca 2010.

 Iako naša škola svake godine sudjeluje na natjecanjima koje organizira AEHT (European Association of Hotel and Tourism Schools – Europsko udruženje škola za hotelijestvo i turizam), ostvarujući pritom izvrsne rezultate, najčešće jedno od prva tri mjesta, ove je godine prvi put sudjelovala na manifestaciji CHRISTMAS IN EUROPE (Božić u Europi), također u organizaciji AEHT, a koja se održava već 19 godina. Radi se o projektu vježbanja poziva na europskoj razini, na temu slavljenja Božića u kontekstu regija, kulturoloških i religioznih te gastronomskih tradicija. Događanje je javno, a svake ga godine organizira druga škola – članica AEHT, u svojoj zemlji. Škole sudjeluju s najmanje četiri, a najviše dvadeset predstavnika.

Ove se godine manifestacija održavala od 02.-08. prosinca u Ponta Delgadi, otok Sao Miguel na Azorima u Portugalu, u organizaciji škole domaćina – Escola de formacao turistica e hoteleira (EFTH).

Sudjelovale su škole iz Austrije, Grčke, Latvije, Češke, Italije, Slovenije, Švedske, Portugala, Luksemburga i Hrvatske.

S obzirom da je trebalo predstaviti regionalne običaje vezane uz Božić, odlučili smo se predstaviti običajima Zagreba i okolice. Našu školu, grad Zagreb, a time i Republiku Hrvatsku predstavljalo je dvoje učenika naše škole – Ida Imbrišak, učenica 3.e i Sebastijan Ivasović, učenik 3.c razreda te ravnateljica škole, mr.sc. Marija Rašan-Križanac i Ljiljana Lež-Drnjević, nastavnica hrvatskoga jezika.

Naši su učenici, odjeveni u šestinsku  narodnu nošnju na svakom mjestu ostavljali snažan utisak, zahvaljujući bogatoj narodnoj nošnji, ali i svojom pripremljenošću i entuzijazmom pri predstavljanju svoje domovine i grada.

Oglasna ploča

Raspored

    


Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događajiKorisni linkovi
E-learning alati
 • Tečajevi


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju