preskoči na sadržaj
Riječ ravnateljice

Riječ škola opisuje sva ona mjesta i događaje u kojima i iz kojih učimo bivati čovjekom. Tijekom našega života određuju nas i usmjeravaju različite  škole – svaka od njih ostavlja u nama poticaj za djelovanje u nekom smjeru.

Hotelijersko-turistička škola usmjerena je na poticanje  pozitivnog odnosa prema učenju i radu u sektoru turizma, te u tom kontekstu,  svojim nastavnim programom nastoji uskladiti procese zajedničkog učenja i praktične primjene naučenog u interesu stvaranja općeg i pojedinačnog dobra.

Sadržaji nastavnih predmeta u našoj školi usmjereni su:

  • na razvoj komunikacijskih sposobnosti učenika na materinjem i na stranim jezicima (u školi se uče 3 obvezna strana jezika),
  • na razumijevanje cjelovitosti gospodarstva i turizma  kroz niz strukovnih predmeta ( ugostiteljstvo, osnove turizma, organizacija poduzeća, knjigovodstvo, statistika, turistička geografija, računovodstvo)
  • na što potpuniju informatičku pismenost koju učenici stječu tijekom učenja poslovnog dopisivanja na računalima i učenja primjene svih programskih paketa u Windows okruženju, te mogućnošću stjecanja ECDL-diplome u školi.

Vrijedno je istaknuti  da je nastavni plan i program hrvatskog jezika i matematike identičan gimnazijskom, što je našim učenicima dobar temelj za nastavak školovanja na svakom od fakulteta.   

Naši školski i ljudski uspjesi određeni su našim odnosima, našim stavovima, namjerama i djelovanjima, stoga za sve što nam se dobro dogodilo zahvaljujemo onima koji su iskreno doprinosili našim zajedničkim postignućima.

U budućnosti želimo doprinositi plemenitom rastu i razvoju svakog pojedinca i društva u cjelini.

Želimo znanjem  razumjeti, srcem prihvatiti i djelovanjem potaknuti harmonizaciju bogatstva beskrajnih  različitosti među ljudima i kulturama.

mr.sc. Marija Rašan-Križanac

Oglasna ploča

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događajiKorisni linkovi
E-learning alati
 • Tečajevi


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju