preskoči na sadržaj
LJETNA STRUČNA PRAKSA

Organizacija praktične nastave u školskoj godini 2020./2021.

(INFORMACIJE ZA RODITELJE)

 

Praktična nastava u ugostiteljskim objektima, u školskoj godini 2020./2021., organizirat će se na sljedeće načine:

 

 

  • Praktična nastava u ugostiteljskim objektima u Zagrebu – Škola organizira praktičnu nastavu za učenike u ugostiteljskim objektima u Zagrebu. Učenici interes mogu iskazati profesorima koji organiziraju praktičnu nastavu za pojedini razred. Praktična nastava organizira se u razdoblju od 21.6 do 6.9.2021., u trajanju od 182 sata. Učenici će biti raspoređeni po objektima i terminima, a u skladu s potrebama objekata. Dodijeljene objekte i termine učenici ne mogu mijenjati zbog organizacijskih razloga. Na praktičnu nastavu učenik treba ponijeti obrazac Potvrda o odrađenoj praktičnoj nastavi u ugostiteljskom objektu (u prilogu). Učenici se trebaju pridržavati Pravila ponašanja i odijevanja na praktičnoj nastavi  (u prilogu). Učenici trebaju imati važeću Sanitarnu knjižicu.

 

 

  • Zbog epidemiološke situacije, učenicima (odnosno roditeljima) se daje mogućnost i  samostalnog pronalaženja ugostiteljskog objekta u kojem će učenik odraditi praktičnu nastavu. Nakon pronalaska objekta koji želi prihvatiti učenika na praktičnu nastavu, roditelji se mejlom trebaju javiti nastavnicima koji su zaduženi za praktičnu nastavu pojedinog razreda, kako bi se izvršila evidencija učenika i uputilo roditelje na daljnje korake. Potrebno je isprintati, ispuniti i dostaviti u školu Izjava o samostalnom pronalasku ugostiteljskog objekta za odrađivanje praktične nastave (u prilogu). Na praktičnu nastavu učenik treba ponijeti obrazac Potvrda o odrađenoj praktičnoj nastavi u ugostiteljskom objektu (u prilogu). Učenici se trebaju pridržavati Pravila ponašanja i odijevanja na praktičnoj nastavi  (u prilogu). Učenici trebaju imati važeću Sanitarnu knjižicu.

 

U slučaju nemogućnosti pronalaženja mjesta za odrađivanje praktične nastave bilo od strane roditelja ili škole, a zbog pandemijskih uvjeta poslovanja, praktična nastava će biti organizirana u prostorijama škole, u obliku projektne nastave. Vrijeme održavanja je prvi tjedan nakon nastave u lipnju i prvi tjedan prije nastave u rujnu, uz samostalni projektni zadatak tijekom ljetnih praznika.

 

Prilozi:

  • Potvrda o odrađenoj praktičnoj nastavi u ugostiteljskom objektu (koju po završetku prakse ispunjava, potpisuje i pečatira poslodavac). Potvrdu je potrebno donijeti na početku sljedeće nastavne godine.
  • Suglasnost roditelja za odlazak na praktičnu nastavu u ugostiteljske objekte na moru u organizaciji škole (Suglasnost sadržava i Izjavu o zdravlju učenika)
  • Pravila ponašanja na praktičnoj nastavi
  • Pravila odijevanja na praktičnoj nastavi
  • Izjava o samostalnom pronalasku ugostiteljskog objekta za odrađivanje praktične nastave

 

Napomena: Sve potrebne dokumente (potvrda, suglasnost, izjava, ugovor u 3 primjerka) za odabrani način odrađivanja praktične nastave (gore je navedeno kome što treba od navedenih obrazaca) treba isprintati, popuniti i vratiti školi u fizičkom obliku (originali, ne slati mejlom).

Oglasna ploča

Raspored

    


Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događajiKorisni linkovi
E-learning alati
 • Tečajevi


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju